Медична ГІМНАЗІЯ №33
МІСТА КИЄВА

Проект “Київський Кит”

Київський Кит — це екологічний проект, який допоможе наочно продемонструвати, що пластик — це ресурс. Ми пропонуємо нове креативне розв'язання екологічної проблеми – перетворення сміття на об’єкти мистецтва. Разом з Киянами ми збудуємо величезну медіа-скульптуру Київського Кита з переробленого пластику.
Медіа-скульптура «Київський Кит» стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику і першою інтерактивною скульптурою, що буде відображати навколишній екологічний стан міста. Скульптура стане новим сучасним символом столиці та буде привертати увагу суспільства до важливих питань екології та стану навколишнього середовища. Автор прогресивного арт-об'єкта — Валерий Коршунов (Valeriy Korshunov), відомий завдяки соціальним та культурним проектам у Чорнобилі, серед яких найбільша в Україні діджитал-скульптура “Чорнобильське Сяйво”, що була зроблена у Зоні Відчуження з величезної радянської радіолокаційної станції Дуга, мурал на будівлі ЧАЕС, створення Волонтерського штабу на пожежах у Чорнобилі у квітні 2020 ті інші.
Завдяки інтерактивному сяйву скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та, навіть, від фази місяця, що пов’язано із рівнем припливів по всьому світу.
«Київський Кит» буде встановлено в одній з зелених зон міста Києва так, щоб доступ до неї безперешкодно мали всі мешканці та гості міста.
Головним матеріалом для створення Кита слугуватиме перероблений пластик, який збиратимуть під час відкритих освітніх практикумів у місті, де кожен киянин може долучитися до створення скульптури. У такий спосіб проект «Київський Кит» пропонує нове креативне рішення екологічної проблеми — перетворення пластику з пляшок та пакетів на колективний об'єкт мистецтва, що стане гордістю громади міста.
Підписуйся, слідкуй за новинами, роби репости, розповідай про нас та будь з нами! Адже об'єднавшись — ми зробимо більше!
 
12 Бер, 2021